Wednesday, February 15, 2006

Vardagskonst eller konst i hemmet

omkring oss ser vi varje dag bilder värda att fotografera eller måla av. Ibland besöker jag någons hem - och vill bara ta ett kort av en vägg. Andra gånger stannar vi bilen ute på vischan, för att ta bilder av en skabbig gård med stängsel runtom. Jag såg många staket med min kamera: överallt!


Maya-indianen fanns hos Jensa, i köket och täckte hela ena väggen. Nu är de lägenheterna ombyggda.








Regnskogen som jag fotat är skapad i ett växthus i Stockholm.




Australien




Hus i Australien, på landsbygden, solljuset fångades så skönt vid en husvägg, vi bodde där ett tag själva. + Våran egen "Balkonglåda".




Hästen klev ibland in över tröskeln....hans namn är Misty. ett "misslyckat" kort i slutet av rullen ger en viss styrka åt vyn från vårt hotellrum i Paris.




Gudinnan, eller symbolen för evig ungdom, målades av Pärra:

hela publiceringen blev lite konstig!!!

www.afrikagrupperna.se



http://www.afrikagrupperna.se/usrd/rjw138.pdf

Saturday, February 11, 2006

Jag, som kan byta färg!!

Hej, jag är en kamiljont och kan titta åt sidan, bakåt, eller ett öga bak ett öga fram; det är väldigt praktiskt. jag startar den här bloggen nu, så jag kan träna mig i att skriva insändare, jag vill vara så opartisk som möjligt.

Ibland känner jag mig som Buddhist, ibland som hindu och så vidare...livet skiftar form och därför kan jag också skifta åskådning ibland, kan det tyckas, eftersom jag inte håller mig helt till höger eller till vänster, ibland bara i mitten.

Jag vill gärna påstå att jag själv är en anti-rasist och att jag främjar mång-kultur och en bred kultur inom konst-världen Plus att jag förespråkar en utspridd samhällsgrupp. Alltså har jag tyvärr ett ego, jag med.

Men jag forstätter att tro på djurs rätt, växters läkförmåga, människors jämlikhet och gudars makt. Och så vetenskapens vilja till kontroll. Teknologins framfart, Jordens dynamiska förhållningssätt, rymdens eviga tid. Jag tror att alla har rätt till liv, även ofödda...

Du får gärna kommentera på min blogg - på så sätt utvecklas jag.
jag säger bara: hallelujah!

(hoppas att jag får något att skriva om) KRAM e/kamiljonten.