Thursday, April 27, 2006

En annan

Vi sitter nog alla i samma ”Ark”!

Noah kunde säkert ha klandrat girafferna för att det blivit så trångt, och djuren kanske borde ha blivit arga på Noahs familj för att de tvingats ut på havet, men hur hade färden blivit då?

Väldigt många människor med unika erfarenheter, ofta med hög utländsk kompetens, har flyttat hit till Sverige. Låt oss medborgare slå ihop påsarna med dem, höja näven och samarbeta! Att vissa måste fly från sitt hemland och att andra håller dörren öppen, det är lyckosamt.

Men vi har många luckor i vårt system, luckor där vi kan behöva någons hjälp. Vi svenskar kan tyckas äga allt redan, du kanske ser ett enormt överflöd här, men om sanningen ska fram så sitter vi i samma båt.

Det positiva händer den dag den lilla fågeln kommer tillbaka med en björkkvist i näbben, så att kan vi bygga något ihop.

Erika Chotai

Insändare

INTE TRENDIGT AVSTÅ KÖTT

Tänk själv! Du står i slakteriet och ska avrättas. Dina vänner blir avrättade framför dig.

Att vi stadsbor vuxit ur vår gamla jaktkultur, är tydligt. Jägarsamhället har i stället utvecklat ett koncentrationsläger för djur. För kor, grisar och höns. Det sker även slavhandel mellan länder med boskap, i trånga lastbilar. De tvingas äta genmanipulerad mat, har även kannibaliserats i vissa fall. Allt för att töja deras kroppars kapacitet.

Det du äter blir din kropp. Djurens karma hamnar hos dig. Också lidandet i dödsögonblicket. I delar av Indien äts inte kött. Generationer tillbaka har de avstått. Du kan ersätta alla viktiga näringsämnen med grödor från växtriket! Dessutom finns det gott om kokråd.

Sojabönan är inte enda alternativet för dig som blir vegan. Det behövs inte skövlas regnskogar, inga stora plantage. Ris och havre funkar bra.